Aktivitetslogg

Hei folkens!

Dere må fremdeles ha meg unnskyldt på designet. Jeg prøver å finne en bedre løsning enn den jeg har nå, men har hatt litt lite overskudd til å ta tak i det om dagen. 

Men det var ikke det jeg skulle skrive om i dag. Det har seg nemlig slik at jeg har begynt å føre aktivitetslogg igjen. Dette gjør jeg med jevne mellomrom for å se hvordan formen VIRKELIG er. For jeg har en tendens til å underdrive sykdommen ovenfor meg selv og andre. Aktivitetsloggen bruker jeg mest for min egen del, men jeg har den også med til legen og NAV. Det gir et reelt bilde på hvordan formen er fra dag til dag og det er lettere for dem å få et bilde av hvordan formen min blir påvirket av tingene jeg gjør. Jeg vet det er mange som opplever det som vanskelig å forklare hvordan dagene ser ut når de trenger det, meg selv inkludert. Har man med seg en aktivitetslogg, så kan man vise til en god dag vs. en dårlig dag og hvordan dagene ser ut etter aktivitet. Et utrolig flott hjelpemiddel som har gjort mye for meg tidligere. Sist jeg skrev logg, holdt jeg på i et halvt år. 

Grunnen til at jeg begynner med det nå, er fordi jeg merker formen er noe dårligere om dagen og jeg ønsker å spore forbedring og forverring. Jeg skriver ofte om morgenen og om kvelden, slik at jeg kan se hvordan formen endret seg i løpet av dagen også. Jeg skal også krysse av på en skala fra 1-10 hvordan dagen har vært i gjennomsnitt symptommessing.

Jeg har også et håp om at det kan være til hjelp med å avklare funksjonsnivået mitt etter hvert og også hvordan jeg reagerer på eventuelle behandlinger, både positivt og negativt. Det neste jeg skal prøve er psykomotorisk fysioterapi. Jeg blir nok ikke frisk av det, men jeg håper at det kan være til hjelp når det kommer til symptomlindring.

I loggen inkluderer jeg hva jeg har gjort, ikke gjort, hva jeg har trengt hjelp til, hvordan humøret har vært, prøve å se sammenhenger med hvorfor jeg har en god eller dårlig dag ut i fra de siste dagenes aktiviteter. 

Så jeg prøver fremdeles å finne et mønster. Det har jeg vel å merke prøvd på helt siden jeg begynte å bli syk. Fremdeles er formen veldig uberegnelig og går som en berg- og dalbane. Men kanskje en dag! Skal ha for optimismen i alle fall, haha ;)

Håper høsten/vinteren er snillere med dere enn den har vært med meg. Blir mye fortere tappet om dagen og sliter mer med svimmelhet og uberegnelige "ME-anfall" (Plutselig symptomøkning). Og ME-anfallene er fryktelig slitsomme hvis jeg er utenfor hjemmet. Så er mye hjemme og hviler i mellom slagene. Men det går greit! Så lenge jeg har litt å gjøre når jeg er i form <3

 

Stor klem fra meg til alle dere!