Mitt navn er ME, og jeg har kommet for å bli!

Jeg fant en liten tekst om lavt stoffskifte på en blogg, og fant fort en måte å gjøre det samme med min kjære venn ME. Den ble visstnok skrevet første gang om fibromyalgi, men for øyeblikket er forfatteren ukjent.

 

Hei. Mitt navn er ME. Jeg er en usynlig sykdom som forskerne enda ikke har funnet årsaken til, men de er på sporet av meg og de har fysiske bevis på at jeg eksisterer og er en fysisk sykdom.

Jeg har valgt deg for livet!

Andre rundt deg kan ikke se eller høre meg, men DIN kropp kan kjenne meg.

Jeg kan angripe deg hvor og hvordan jeg vil, når jeg vil.

Jeg kan gi deg voldsom smerte og utmattelse eller, om jeg er i godt humør, bare gi deg verk overalt, hetetokter, smerter i hodet og sterk svimmelhet.

Husker du da du og energien din løp rundt og hadde det gøy? Jeg tok energien fra deg og gav deg utmattelse. Prøv å ha det gøy nå! Hvis du prøver, kan jeg love deg at du vil angre.

Jeg kan ta fra deg god søvn og i stedet gi deg kognitiv svikt og mangel på konsentrasjon. Jeg kan gjøre at du ønsker å sove hele døgnet, eller gjøre deg søvnløs.

Jeg kan få deg til å skjelve, fryse eller svette. Kanskje alt dette i løpet av en time?

Jeg kan få deg til å besvime hvis jeg virkelig vil og frarøve deg alt jeg vil, hvis du ikke hører på meg. Der i blant kan jeg gjøre deg ør i hodet, gjøre deg kvalm. Ja, til og med få deg til å kaste opp fordi du er så dårlig. Jeg kan få deg til å tro at du har streptokokker eller urinveisinfeksjon, men hver gang du drar til legen ser de rart på deg da prøvesvarene.. Ja, de er helt fine! Og da ler jeg godt. For det er jo bare meg!

Jeg kan nekte deg å bli tatt på ved å gjøre huden din oversensitiv og kun små berøringer er smertefulle eller ubehagelige.

Og det å skulle bearbeide informasjon kan du bare glemme! For det skal jeg sørge for at du ikke klarer enten du leser stoffet en eller ti ganger.

Jeg kan gi deg psykiske problemer på grunn av det jeg lar deg gå i gjennom, og hvis jeg ikke gjør det, skal jeg i alle fall gi deg noen perioder med håpløshet!

Det er ingen begrensninger for hva jeg kan gjøre.

Å trene kan du bare glemme! Jeg kan få deg til å legge på deg eller gjøre deg tynnere. Det er mitt valg.

I blant gir jeg deg andre sykdommer i tillegg til meg. Det blir jo tross alt litt ensomt å styre deg alene hele tiden.

Hvis du har planlagt noe eller ser frem til en stor dag, kan jeg ta det fra deg da du ikke spurte meg.

Jeg valgte deg av ulike grunner. Det kraftige viruset du hadde, eller det ikke fullt så kraftige som du kanskje ikke merket en gang, familiehistorien din, et traume du har gått i gjennom. Ja, det er mange grunner til at det kunne bli akkurat deg.

Uansett årsak, jeg er kommet for å bli!


Jeg vet du prøver å gå til lege for å bli kvitt meg. HAHA, det får meg til å le !!

Bare prøv! Du kommer til å gå til mange leger og prøve mye før det endelig blir en kur mot meg.

Du vil bli satt på masse medisiner. Alt fra smertepiller til sovemedisiner og andre symptomrelaterte medikamenter. Du vil prøve kosttilskudd og nesten hva som helst, men du blir ikke kvitt meg.

Legene vil tro du sliter psykisk, og siden du stadig vekk drar dit med streptokokker eller urinveisinfeksjoner som egentlig bare er to av symptomene på meg, så vil legene tro du innbiller deg ting og det vil understreke det de allerede trodde - At du egentlig bare sliter psykisk eller at jeg - ME - er en psykisk sykdom.

Det er så mange andre måter jeg kan styre livet ditt og gjøre deg syk og elendig! Listen er endeløs:

Jeg kan gi deg så sterke magesmerter at du besvimer, en utmattelse så sterk at du ikke klarer å rikke en finger, en puls så høy at du får en ny diagnose. Listen er endeløs, men jeg stopper her.

Du kan bli fortalt at bare du spiser sunnere, sover nok, trener riktig, tenker positiv - Ja, DA vil jeg bli borte. Gleeem det. Du vil bli utredet, stukket og mest av alt, ikke bli tatt alvorlig når du prøver å forklare legene hvor ødeleggende jeg er og hvor syk du virkelig er. For joda, jeg er alvorlig og ødeleggende. Etter all sannsynlighet, får du en henvisning til psykiater.

Din familie, venner og kollegaer vil alle lytte til deg, helt til de blir leie av å høre om hvordan jeg og du føler deg og hvor slem og forferdelig jeg kan være.

Noen vil si ting som: "Åh, du har bare en dårlig dag." eller: "Husk du kan ikke gjøre de tingene du gjorde for da du var ung."

De vil og gjerne si: "Hvis du bare tar deg sammen, går ut og gjør ting. Da vil du føle deg bedre!" Haha, de aner ikke hva de snakker om. De ser ikke hva jeg gjør med deg da du kommer hjem igjen. De vil ikke forstå at jeg tar energien din som driver både kroppen og hjernen din. At de minste anstrengelser kan gjøre deg mye verre.

Noen vil snakke bak ryggen din. Kalle deg hypokonder, mens du sakte mister din verdighet og prøver å få dem til å forstå. Spesielt når du er i en samtale med en frisk person og ikke kan huske hva du skulle si fordi jeg gir deg kognitiv svikt.

Du vil møte mye motgang på grunn av meg. Helsevesenet forstår meg ikke og det finnes - men ikke tydelig nok - dokumentasjon på at jeg verken er så alvorlig som jeg er eller at jeg er varig. Jeg har startet et stygt dominospill med deg. Jeg har veltet en første brikken, og dominoeffekten har ikke tatt livet ditt, men tatt det fra deg livet ditt.

Den eneste plassen du vil få den type støtte og forståelse i håndteringen av meg, er med andre mennesker som har meg.

De er de eneste som virkelig kan forstå.

Jeg skal styre livet ditt akkurat slik jeg vil. Velge når du skal få noen oppturer og når du skal få nedturene. Men tro du meg - Det kommer alltid en nedtur etter en opptur. Jeg er sjefen, og ikke glem det!

Jeg er ME - Og jeg er kommet for å bli.