En roligere tilnærming

Roen har senket seg og jeg er hjemme fra hyttetur! Vi hadde det så flott der oppe og jeg håper vi får reist tilbake etter hvert. For nå blir det å snart ta en avgjørelse på om vi skal ha Nani (som vi kaller han foreløbig). Det går veldig bra med min kjære allergiker om dagen, så ting ser ut til å ordne seg. Men det er også andre ting som må være på plass som må overveies. 

Sist jeg blogget, skrev jeg om at jeg har vært på fjelltur! Det har gått overraskende bra, klart har kroppen reagert og jeg hadde noen dårlige dager. Men nå føler jeg at jeg er på vei tilbake og har hvilt godt den siste uken. Det er godt å føle at jeg henger med valpens tempo. Vel, stort sett ;) 

Jeg håper å finne roen til å skrive litt på boken fremover! Det er vanskelig med et ME-hode å fokusere på å skrive Sci-fi/fantasy når man ikke er 100% fokusert og skal være nøyaktig og beskrive en verden som ikke finnes selv da man er i redigeringsfasen av skrivingen. Særlig da man har en valp løpende rundt bena dine og krever din fulle oppmerksomhet. MEN jeg skal gjøre det og jeg prøver å skrive da jeg kan. Jeg har begynt å se på skrivingen slik: Kvalitet er bedre enn kvantitet. Jeg vil ha kvalitet på hver eneste side, og da må jeg skrive når hjernetåken er på sitt svakeste. Og i gjennomsnitt er den ganske sterk. Da blir ikke sidene mine særlig bra heller. Utfordringen med å ikke skrive hver dag, er jo å holde den røde tråden gjennom boken og hele tiden huske detaljer. Men da igjen er det flott å ha noen til å lese gjennom det jeg skriver og vurdere det ærlig. Også må jeg notere ned viktige detaljer slik at jeg husker dem! Ikke minst. Så det blir en god del jobb å bli ferdig med denne boken. Det kommer til å ta tid. MEN den kommer til å bli ferdig, og det er det viktigste. Jeg er så glad for denne hobbyen og jeg koser meg virkelig med den. Og nå er det kvalitet som skal inn i kladden. 

Jeg må finne en skrivemåte som fungerer for meg i min situasjon. For meg å prøve å kopiere andre forfatteres skrivevaner vil ikke fungere siden jeg er syk. Jeg vil ha dager hvor hjernetåken er så sterk at jeg ser det på skrivingen min (for jeg ser på setningsoppbygningen og ordvalget hvordan hjernetåken ligger an). Jeg ser det på mange aspekter. I tillegg kan jeg sitte å få ME-anfall mens jeg skriver fordi jeg blir så mentalt utslitt av å tenke og finne løsninger at jeg ikke får skrevet en shit. Og på dager hvor disse tingene skjer, så kommer jeg til å legge det vekk til jeg er 100% tilstede. Kvalitet er viktigst nå. 

Mange kan sikkert tenke hvorfor jeg gidder når det er så mye utfordringer. Men jeg vil lese denne boken! Den er ikke skrevet enda, så jeg må skrive den. Jeg vil skrive den og jeg vet at jeg kan skrive den. Det handler bare om tålmodighet og fornuftig bruk av energien og tiden jeg har disponibel. Så blir det bok tilslutt ;) Om den blir utgitt gjenstår å se, men at den skal skrives er det liten tvil om. 

Men selv om skrivingen går litt i slow-motion så tegner jeg en god del. Jeg gjør en del studier for hånd og prøver å lære meg ansikter, før jeg går videre på kropp. Dette er noe jeg kan gjøre på rolige dager hvor formen er dårlig, men ikke så dårlig at jeg kun ligger på sofaen og stirrer i veggen. En flott hobby som er nok en kreativ måte å uttrykke seg på! Det er også gøy å ha noe hvor man starter helt på bånn og blir flinkere og flinkere. Med tegning kan man fysisk se forandringen veldig godt og veldig fort, hvis man virkelig går inn for at hvert bilde skal bli bedre enn det forrige. Dette er det nyeste jeg har laget:

Jeg har ingen bilder til å vise dere hvor jeg begynte hele denne "digital tegning"- reisen, men jeg kan love dere at jeg har kommet veeeldig langt siden Januar. Da jeg startet, vil jeg si at jeg var et sted rundt gjennomsnittlig 7. klassing på ferdigheter og jeg var helt forferdelig på å tegne neser. Nå driver jeg å trener på øyne. 

Så dette gjør jeg på dager jeg ikke får skrevet! Enten leser jeg om tegning, tegner tradisjonelt eller digitalt litt ettersom. 

Så det var en bred oppdatering fra meg! Jeg er så glad for at jeg har disse tingene å drive med. At jeg har gått en fjelltur og at jeg har to fantastiske hunder og en fantastisk samboer som alltid får meg til å smile. Livet er lit bedre da man bor på Røros ;) I alle fall hvis man heter Jenny og elsker plassen slik jeg gjør, hihi!

Ønsker alle så gode dager som mulig og håper dere nyter godværsdagene best mulig <3