Valp og Hyttetur

I dette øyeblikk befinner jeg meg på ei trivelig liten hytte! En av de mange tingene som er så flott med å bo på Røros, er at du ikke trenger å reise langt for å dra på ferie. Jeg elsker hytteturer og det er noe som gjør det enkelt for oss mtp at vi har hunder. Ja, for nå har vi faktisk hundER! 

Og vi håper det fortsetter å gå bra. Vi har en liten huskyvalp på ca. tre mnd med oss, og jeg kan ikke si annet enn at han er en skikkelig herlig liten kar. Både jeg, Lycke og Håkon er meeget forelsket i den lille, og han betyr allerede mye for oss. Men vi vet ikke om vi skal beholde han enda. Håkon sliter nemlig med allergi og i tillegg vil vi forsikre oss om at han ikke blir til for mye bry for naboer hvis han skulle vise seg å være en liten bråkmaker, utover hva man kan forvente av en slik liten en. Derfor er det fint vi får trent litt på "innestemme" (i mangel på et bedre ord) på hyttetur, og det har hjulpet en god del. Ting tyder på at han skjønner at ikke alt trenger å varsles og at jeg og Håkon har kontroll. Han er veldig avslappet med oss og er godt på vei inn i våre rutiner også <3 Det virker som han trives godt!

Allergien til Håkon virker bedre enn den var de første dagene, men for å forsikre oss om at det vil gå bra, så har vi han i et par uker til før vi tar et valg. Vi må også ha han en uke hjemme på Røros for å se hvordan det går der.

Hundene koser seg sammen i alle fall og det er utrolig morsomt å se dynamikken mellom han og Lycke! De leker godt sammen, og slapper godt av sammen. Og Lycke har faktisk vist litt "foreldrepotensiale", eller i alle fall "storesøstertakter" med å beskytte han. Også er hun litt streng med han slik at han skjønner hvordan han skal oppføre seg. Utrolig kjekt med hjelp i oppdragelsen siden hun vet hva vi ønsker ;)

Så vi er spente hvordan dette går, men det er ingen tvil om at det blir fryktelig vanskelig hvis vi ender opp med å gi han fra oss. For makan til god match for Lycke personlighetsmessig skal man lete lenge etter. Det verste er at de er ganske like i utseende også. Og han er bare skikkelig herlig og vi har blitt veldig glad i den lille pjokken!

For min del går det overraskende bra mtp helsa. Jeg var spent på hvordan all jobben med en valp ville påvirke meg, og det gjør det på en del områder. Jeg får flere "ME-anfall" enn da jeg er mye i ro. Meeen gevinsten av valpen har vært så høy nettopp fordi jeg hviler når han hviler, og er på når han er på. Slik som jeg gjorde med Lycke da hun var liten. Og denne gangen føles det lettere enn da vi fikk første hunden. Å være rundt dyr har alltid gitt meg en boost fordi det er noe av det viktigste i livet mitt. Hadde jeg fått det som jeg ville, hadde jeg muligens jobbet med dyr på heltid eller vært frivillig for en organisasjon som hjelper dyr. Så en hund til ser vi bare positivt på, og nå bor vi på riktig sted mtp hvor lett det er å være aktiv med dyrene og hvor mye muligheter vi har.

Nå skal vi kose oss på hytta en god stund til før den lange turen hjem (ca .4km!) også får vi se hva som skjer. Det er deilig å være litt "frakoblet" og nyte stillheten her. Vi har hester og ponnier som går helt oppe i hytteveggen her, sauer på beitet nedenfor og utsikt mot Røros. Jeg kan love dere at det er veldig deilig å ikke ha TV også (selv om vi har litt WIFI innimellom, hihi).

Nå skal stillheten nytes mens valpen sover og Lycke ligger å vokter over han og halvsover <3 

Legger ved noen bilder så dere får se!

Håper alle har en så fin sommer som mulig <3