Det siste halvåret, huskjøp og kostholdsendringer

Hei folkens!

Beklaaager at det blir så lenge i mellom hvert innlegg. Helt siden i julen har det skjedd veldig mye, på godt og vondt. 

Det første halvåret har vært intensivt. Det er greit at jeg sier litt mer om det nå siden det ikke er så ferskt lengre. Pappa hadde et kraftig slag i julen, og jeg var i Kongsvinger og hjalp til så godt jeg klarte. Det var en utrolig vanskelig periode og jeg gjorde mye mer enn jeg egentlig var i form til. Så jeg fikk en smell i etterkant når jeg kom tilbake til Røros. (Det går veldig bra med pappa nå i etterkant, men det var en tøff periode og vi tror den endelig er over nå). Etter det fikk jeg store ryggproblemer, noe jeg har skrevet litt om tidligere og jeg har vært stuck på Røros med mye smerter og prøvd å finne ut hvordan jeg kan håndtere dette best mulig. Heldigvis har jeg funnet noen overlevelsesmekanismer jeg ikke trodde jeg hadde, og jeg skal klare denne feiden også. Men det har vært og er knalltøft! Og midt i det hele har vi vært på desperat jakt etter hus. Etter at vi fikk vår andre hund, Nani, så begynte vår lille leilighet i Røros sentrum å bli litt vel liten for oss. Bikkja vokste jo som bare rakkern! Så bare sånn for å se litt på boligmarkedet avtalte vi et møte med banken for å se på mulighetene. Mest for å drømme litt. 

Men det viste seg at det fantes løsninger for oss, og vi begynte boligjakten før julen i fjor. Og nå har vi endelig funnet vårt nye hjem! Og vi fikk det svært rimelig. Et hus med masse potensiale. Det som trengs er noen malingsstrøk og litt personliggjøring slik at det blir vårt, og det skal vi ta over tid. Ikke noe hastverk med noe som helst, og det er ingenting på huset som må gjøres med en gang. Det ligger i Os i Østerdalen, bare 10-15 minutter fra Røros. Så jeg blir Hedmarking igjen! Det skal bli godt for oss og hundene å endelig få noe eget hvor vi har friheten til å gjøre hva vi vil. Vi er ikke vant til det, så det vil sikkert føles rart når vi river av teppegulvet på hovedsoverommet, haha! Hærverk! 

Lycke og Nani er selvfølgelig inkludert på dørskiltet!

Lycke og Nani er selvfølgelig inkludert på dørskiltet!

Sånn helsemessig har det siste halvåret vært en berg-og-dalbane. Jeg har også slitt veldig med å takle ryggsmertene. Det har liksom vært litt indirekte slik at; "Jeg har ME, så jeg kan jo ikke få noen andre helseplager". Frem til nå... Hadde det enda vært så vel. Ryggen har faktisk vært mye verre enn ME-en, selv om den selvfølgelig er utfordrende nok i seg selv. Det å ha ryggsmerter og vite at det finnes en løsning, men du kan ikke benytte deg av denne løsningen på grunn av ME-en har vært mer enn frustrerende. Og det å innfinne seg med at det er kronisk det også, har vært det tøffeste av alt. Men jeg begynner å finne måter å takle det på. Det er sånn: Det som gjør ryggen bedre, gjør ME-en verre. Og det som gjør ME-en bedre, gjør ryggen verre.... Altså, hva gjør man og hvor går den gyldne hårfine linjen hvor både rygg og ME er fornøyd?! Hjelpes..

Jeg har bestemt meg for å teste noe nytt i forhold til ME-en. Ved jevne mellomrom dukker det opp noe som føles riktig, og det har det gjort nå. Sorry folkens, men jeg kan ikke teste alt dere foreslår hele tiden. Jeg hadde blitt gal av alt håpet og mest sannsynlig hadde jeg blitt veldig mye sykere. En del av tingene som blir foreslått mer skadelige enn hjelpende, selv om jeg vet det ikke er noens intensjon. Jeg kjenner denne sykdommen veldig godt nå etter snart fem år og følger med på forskningen ukentlig, minst. Hvis jeg ikke velger å prøve noe, så stol på at det er riktig for meg. 

Dette med å endre kosthold er jo noe jeg har prøvd før og som ikke har hjulpet noe på helsen i det hele tatt. Jeg spiser et HELT NORMALT kosthold nå, så det er ikke slik at jeg sitter å dytter i meg masse som ikke er bra for meg uansett. Det er viktig å si at det er ikke på grunn av kostholdet at jeg er syk! Det er fordi jeg har vært så ekstremt uheldig å få ME etter kyssesyken + infeksjoner + uflaks + ++++ +. Og kyssesyken har ingenting med kosthold å gjøre. 

MEN å legge om kostholdet fra normalt til ENDA mer immunstøttende er noe som noen opplever bedring av. Og det er noe som høres logisk ut for meg å prøve. Det kan i alle fall ikke skade! Så nå skal jeg prøve å integrere nye matrutiner inn i hverdagen min og se om det kan hjelpe. Hvordan? Jobber med å finne ut hvordan og ikke minst HVA, men jeg lover å dele litt med dere hvis dette viser seg å hjelpe meg på noen som helst måte, eller om det ikke gjør det, selvfølgelig! Å bli frisk av dette er så fjerntliggende for meg at jeg ikke tør å håpe. Men et utover normalen sunt kosthold har aldri skadet noen og om ikke annet, så kanskje jeg kan oppleve BEDRING. Bare det ville vært nok til å få meg i hallelujastemning!

Det har ikke vært mye som har minnet om sommer på Røros, før de siste dagene. Så jeg har gjort mitt for å øke D-vitaminnivået mitt, som var helt på grensa til å være for lavt. 

Håper dere får en så fin sommer som mulig!