Prosjekt vegan

For noen uker siden, gjorde jeg det jeg trodde var et drastisk valg. Jeg bestemte meg for å kutte ut kjøtt. Og det føles skikkelig godt! Men det tok ikke mange dagene etter at jeg sa dette høyt, at jeg ville strekke det enda lengre og rett og slett bli veganer. Det føltes skummelt ut å si vegetarianer høyt, men enda skumlere å si veganer. For det er en så svær omveltning og jeg ville med 100% sikkerhet vite at jeg gikk for det hvis jeg tok dette valget og at jeg var klar for den helsemessige påkjenningen av å sette seg inn i en helt ny livsstil, for det er ikke bare kostholdet veganisme går på. Men nå er valget altså tatt. Jeg ønsker å gå full veganer! DER. Nå er det ikke bare snapkontoen min som vet det ;)

Dette er det mange grunner til at jeg gjør det, men de har jeg ikke tenkt til å skrive noe særlig om. Det er vel de samme grunnene som mange andre har. Jeg ønsker heller å fokusere på valget i seg selv og hva for en endring det vil gjøre i livet mitt.

Før dette har jeg hatt et HELT NORMALT kosthold og har ikke tenkt noe særlig over maten jeg spiser, (før jeg begynte å virkelig tenke over det, vel og merke) fordi alle jeg kjenner spiser slik som jeg gjorde (det er så rart å si "gjorde", haha!). Men det er mye som lokker meg med en vegansk livsstil. Visste dere at veganisme er godkjent som et livssyn? Det handler blant annet om respekt for alt som lever. 

Folk spør meg: Men Jenny. Hvordan skal du få i deg nok proteiner, vitaminer osv? Det er nesten FØRSTE reaksjonen til folk! 

Det er litt gøy egentlig, når folk som ikke har en salat ved siden av maten en gang, plutselig er ernæringsfysiologer, haha. No offence, jeg er glad i dere, men dette har jeg satt meg inn i, og jeg fortsetter å tilegne meg mer kunnskap mens jeg kutter ut ting fra kostholdet mitt.

Dette kan man gjøre på mange måter, og det finnes ingen fasit. Og jeg gjør dette gradvis og med omhu på grunn av helsen min. Dette er en helt ny verden, og påkjenningen av å måtte finne ny kunnskap, lage ny mat, prøve seg frem osv. er en stor belastning. Men seriøst. Først nå har jeg fått øyene opp for hvor allsidig bønner er og alt de kan brukes til. Og ikke minst hvor godt det er! Jeg har også oppdaget at jeg ikke tåler soyaprodukter spesielt godt. Heldigvis har jeg tilegnet meg nok kunnskap til å ha MANGE alternativer, takket være snapkontoen min hvor jeg har noen hjelpsomme veganere som gledelig deler av sin kunnskap med meg (Seriøst, takk! Dere gjør veien lettere for meg <3).

Jeg har funnet næringsgjær med B12 som kan brukes til så og si alt! Man kan til og med strø det på popcorn, og det har en mild ettersmak av ost. PERFEKT! Det kan brukes i baking, i supper og sauser. I tillegg er næringsgjær et komplett protein! 

Hampfrø er også en ny oppdagelse som kan brukes til så mangt. Den inneholder omega-3 fettsyren alfalinolensyre. Det er naturlig rikt på protein, magnesium og vitamin E. Og det beste? Det smaker nøtteaktig! NOM.

også har vi chiafrø:

Hvorfor er det sunt? En porsjon chiafrø er en god kilde til antioksidanter, proteiner, fiber, sink, kalsium og omega-3 fettsyrer – og gir bare 140 kilokalorier. På grunn av det høye innholdet av omega-3, kan frøet bidra til å redusere inflammasjon, behandle og forhindre depresjon og angst, og bremse aldringsprosessen,
— ernæringsfysiolog Lainie Cooper

Dette er vel og merke bare ting man tilsetter maten for å få i seg mer av vitaminer, mineraler og proteiner. Men poenget er bare at det finnes mange måter å få i seg riktig næring, og mange veganere tar kosttilskudd i tillegg (ofte av ting folk som spiser kjøtt også burde bli flinkere til å ta).

Det er MASSE alternativer for å spise godt og sunt, og tro meg, med et normalt kosthold har jeg ikke fått i meg nok av det jeg trenger. Ikke bare har matlysten økt den siste tiden, men jeg lager mer og bedre variert mat. Jeg er mer opptatt av å spise RIKTIG og sunn mat. Lære om kosthold. Jeg prøver nye oppskrifter og leker meg med dem. Helsen begrenser selvfølgelig hvor ofte jeg klarer å stå på kjøkkenet, men selv med vegansk kosthold, trenger man ikke å stå i timesvis og lage mat fra bunnen av. Det er MASSE mat som du bare slenger i panna og som så og si lager seg selv. 

Jeg fant for eksempel en oppskrift på chiapudding på nettet i stad. Tok meg to minutter å kaste ting sammen. Det blir frokosten i morgen tidlig! Supersunt, og ikke minst så føles det litt som juks siden den smaker sjokolade. Men det er ikke det, lover, haha!

 "BBQ Blomkålvinger", ris og spinat.

"BBQ Blomkålvinger", ris og spinat.

Jeg har den siste tiden prøvd å fokusere på å bytte ut ting i måltider jeg vanligvis spiser med noe vegansk. Med andre ord ikke gå amok og lage masse nye retter, for det krever for mye energi som syk. Pølsegrateng har blitt til bønnegrateng og kyllingvinger og ris har blitt til "blomkålvinger" og ris. Wok med kyllingbiter har blitt til wok med bønner. (Ja, det har blitt en del bønner, haha. Men bønner er veldig sunt!). 

Det vanskeligste frem til nå har vært å ha energien til å sette meg inn i dette, for jeg ønsker å kutte ut alt animalsk asap. Så tålmodigheten er også en greie. Selv med god hjelp, så må all denne nye maten lages og verdenen utforskes og nye vaner skapes. For slik føles det for meg. Det har veldig mye med vaner å gjøre. Å gå på butikken de første gangene å skulle finne veganske alternativer til ting jeg spiste, var utrolig frustrerende da kroppen allerede var i protest før vi reiste hjemmefra. Og med alternativer mener jeg ikke noe tilnærmet ting jeg spiste før, men jeg ante ikke hvordan de veganske produktene faktisk så ut eller hvor jeg skulle lete. Etter hvert har jeg funnet ut at det finnes apper, nettbutikker, oversikter, og ikke minst veldig hjelpende andre veganere som bare slenger ut femten forskjellige alternativer til pålegg på rundstykket, haha! Og takk og lov for det! Det blir lettere og lettere! Noen dager prøver jeg noe avansert mat, andre dager prøver jeg noe jeg kan slenge i panna sammen med ris og litt spinat. Eller noe Håkon kan lage, haha. 

Det er også en greie. Jeg er så glad jeg har Håkon. Når jeg snakket om dette første gangen, var han superstøttende. Han er bare glad jeg lager mer mat og har matgleden tilbake. Ikke bare spiser for å spise, men faktisk koser meg med det. Og det er vel ikke til å stikke under en stol at jeg er mer glad i matlaging enn han ;) Om Håkon vurderer å bli veganer? Det er definitivt hans sak, haha, men jeg legger ikke noe press om det. Selv om jeg tar et valg, må ikke han ta det samme. Vi har foreløpig funnet gode løsninger og det skal vi fortsette med uansett. Han spiser i alle fall maten jeg lager, og disker gjerne opp med veggisburger også om jeg har en dårlig dag, yeee!

Men seriøst folkens! Jeg føler på hele meg at dette er riktig vei for meg, og det er så godt! Jeg føler meg lettere i kropp og sjel. Dette var ikke noe jeg gjorde for helsen min, men av andre grunner. Men når jeg etter å ha tatt valget har sett dokumentarer om vegansk livsstil og kosthold, så appellerer det til mer enn bare grunnene jeg hadde i utgangspunktet. Når man spiser sunt og balansert, kan det ha svært store helsefordeler, uten at jeg tenker det er en kur mot ME. Og som sagt, er ikke helsemessig at jeg har tatt dette valget. Jeg kjenner flere ME-syke som er veganere og som har samme sykdomsgrad som meg. Men med helsefordeler, tenker jeg først og fremst på min generelle helse. Fare for hjerte- og karsykdommer, kreft etc. Og jeg blir inspirert av denne kosten til å være sunnere. Jeg tenker mer på mat, mat inspirerer og jeg gleder meg over å være sunnere enn... EVER ;) 

Photo by KarpenkovDenis/iStock / Getty Images
Photo by KarpenkovDenis/iStock / Getty Images

Tenkte forresten å lage en egen kategori her inne, for å skrive om veien min. Jeg ønsker å ikke overklasse snappen min med masse veganerprat hele tiden, men jeg har så mye på hjertet! Så tenker bloggen vil være et godt verktøy for å skrive litt lengre og dele litt mer. Hva tenker dere?

- Jenny Cornelia

Familieforøkelse!

Neida, jeg er ikke gravid! Vi skal ikke få nok en hund. Men vi har fått hele TO marsvin med masse personlighet. Nå har endelig Pelle selskap, og disse energibombene holder gamlefar i god form.

De er to utrolig morsomme småsvin. Ekstremt forskjellige, men umulig å ikke være glad i dem begge. Jeg har store planer om å bygge marsvinbur veldig snart og gleder meg til å se dem med enda mer plass å boltre seg på. (Har satt sammen et 140-bur og et mindre et så de skal ha greit med plass til jeg får bygget).

 Her er fra første kvelden da vi splittet buret så de skulle få bli kjent med Pelle.&nbsp;

Her er fra første kvelden da vi splittet buret så de skulle få bli kjent med Pelle. 

Det som var så kjekt med å få marsvin igjen, var den følelsen av at JEG klarer å ta vare på dem. Uten hjelp. Håkon gjør det meste med hundene. Å gå turer med dem og tilfredsstille det store behovet for aktivitet vil ikke skje så lenge jeg har ME. Men marsvinene er så greie! Jeg legger ut et flisteppe og setter opp grinder, så løper de rundt på gulvet. Og hvis jeg ikke får tatt dem ut, kan jeg bare aktivisere dem i buret med å legge noen godsaker rundt omkring som de kan lete etter, eller sette inn en pappeske med et par åpninger etc som de kan utforske. De krever MYYE plass! Mer enn man får inntrykk av (burene som selges i dyrebutikken er ofte altfor små!) 

Til folk som tenker på å skaffe seg marsvin: Anbefaler å sjekke ut "Little Adventures" på YouTube. Hun har MASSE kjekke videoer som viser hvordan det er å ha marsvin, samt hvordan de skal ha det. Viktig å gjøre grundig research selv med så små dyr <3

 

Idéene er der, men ordene ikke

Herregud. Ja, jeg sitter og skriver og skriver, men finner liksom ikke ordene. Hva skjer? Det er som om hjernen min har reist på feire og ikke invitert resten av kadaveret. 

Jeg jobber MYE med bokidéen min om dagen, og jeg tror rett og slett det gjør meg litt ør i hodet på andre områder. Jeg har SÅ mange idéer til blogginnlegg, men når jeg prøver å skrive dem, så bare klarer jeg ikke å formulere meg. Til og med dette innlegget har jeg skrevet tre ganger! 

Har det at jeg har fikset designet gitt meg presentasjonsangst? Har skrivingen gjort meg altfor selvkritisk? Er jeg redd for å si noe galt? Eller er det bare denne ørreten jeg føler kognitivt som setter en stopper for alt som ikke innebærer fantasi og bokskriving?

Vet dere folkens, jeg aner ikke. Jeg har vel og merke ingen planer om å gi opp og skal fortsette å blogge for alltid. Det er så mye jeg brenner for. Særlig når det kommer til ME. Jeg ønsker å dele tankene mine med dere. Gledene. Sorgene. Alt sammen. For jeg vet at når noen tør å dele, så kanskje det kan hjelpe noen andre. For de siste fem årene har jeg vært utrolig opptatt av at årene som syk i alle fall ikke skal være helt stillestående. Jeg ønsker å utvikle meg. Det måtte skje noe, til tross. Samt at sykepleierstudenten i meg trengte et nytt utløp for å hjelpe andre. Bloggen har på en måte blitt det nye utløpet for sykepleierinstinktet. 

Jeg håper vel og merke at denne bloggtørken gir seg snart. Idéene er der. Ordene ikke. Er det mulig å bruke opp språket på et prosjekt, så du ikke har ord igjen til det andre prosjektet?

Kan se slik ut!

 

- Jenny Cornelia

Pelle er hjemme!

26733709_10154954961222001_5356771251244007500_n (1).jpg

Endelig er Pelle hjemme igjen. Jeg fikk Pelle i 2011, sammen med hans burkompis Papi. Det var mens jeg fremdeles var frisk, sprek, studerte og trente. Så møtte jeg verdens mest fantastiske fyr, som dessverre var allergisk. Siden vi bodde i små leiligheter, ble det vanskelig å ha dem på grunn av allergien hans, men de var en del på besøk innimellom for å teste litt. 

Men nå har vi kjøpt hus. Vi har god plass, og Håkon sin allergi virker også bedre enn den var, så vi ønsker å prøve igjen. Vi har vel og merke et marsvin mindre, men hvis dette fortsetter å gå bra, så kan det bli en til etter hvert. De skal jo helst ikke være alene! Pelle er nå stasjonert på skrivestuen og koser seg veldig. Vi må nok jobbe litt for at hundene skal bli vant til den lille, men det gjør vi gledelig. Det virker til å gå bra med Håkons allergi også. Så jeg er overlykkelig igjen. Pelle har blitt en gammel fyr på hele syv år. Så nå håper vi at han skal få nyte "pensjonisttilværelsen" her sammen med oss <3

Jeg er så glad i dyr, og marsvin er et av favorittdyrene mine. De små skapningene har så mye personlighet og så mange måter å uttrykke seg på. Når de viser sin hengivenhet er det umulig å ikke forelske seg i dem. Det er vanskelig å forstå hvordan dette lille dyret kan bety så mye for meg, men det gjør det virkelig. Jeg gruer meg til dagen gamlefar ikke er her lengre. Det blir liksom slutten på en epoke. Han var der mens mamma levde. Jeg husker vi stod på nyttårsaften, jeg med Pelle og Papi på armen mens vi så på rakettene sammen. Når jeg begynte å trene. Mens jeg studerte. De var der da min bestekompis døde brått. Da jeg møtte Håkon. Da mamma og bestefar døde. Da jeg ble syk. Gjennom oppturer og nedturer. Og jeg fant masse trøst og glede i dem. 

26731040_10154954809862001_414720185624914890_n.jpg

Det var godt å komme seg en liten tur til Kongsvinger å endelig få sett pappa og de andre firbeinte også. Jeg savner dem veldig og kommer meg altfor sjelden hjem på grunn av helsen. Og jeg merker det nå i etterkant at formen ikke var god nok for en så lang biltur (Hedmark på tvers). Men nå er i alle fall Pelle her, og neste gang jeg reiser hjem, så håper jeg at formen er bedre, så det kan nytes skikkelig <3

- Jenny Cornelia

2017 - Året for store ytterpunkter

Nytt år, nye muligheter?

Så var det den dagen igjen. Hvor man skal reflektere over året som har vært, mens man gleder seg og stiller seg undrende til hva det nye året bringer.

I dette øyeblikk sitter jeg alene i sofaen og ser på reality. Det får meg til å slappe av. Ikke blir jeg engasjert og ikke trenger jeg å bruke hodet. Håkon er på familiemiddag, men jeg var ikke i form til å bli med, og det er helt greit siden formen er dårlig.

Ytterpunker

2017 har vært året med store ytterpunkter. 12. Desember 2016 fikk pappa et kraftig hjerneslag og det preget mye av inngangen til det nye året. Mye uvisshet og vanskelige følelser. I tillegg var jeg og Håkon i gang med boligjakt og trengte å komme oss ut fra der vi bodde. Jeg var mye dårlig og hadde ikke spesielt mye energi til noen ting etter å ha vært hjemme i Kongsvinger og hjulpet pappa mens han var på rehabilitering. Det var selvfølgelig verdt det og det var godt å føle at det var ting man kunne bidra med.

Huskjøp!

Mot sommeren var formen fremdeles ganske dårlig, men nå begynner det å skje litt. Jeg og Håkon byr på et flott hus på Os, like utenfor Røros. Og vi skulle bli huseiere like over sommeren! Snakk om helomvending i det som egentlig hadde vært et ganske bedritent år frem til da.

Bodø - Byen der hjertet mitt bor

Før vi flyttet, prøvde jeg å komme meg litt ut på de få solskinnsdagene vi hadde. I tillegg prøvde jeg å lade opp til bryllupet til tanten min i Juli. Det var nemlig på Kjerringøy, utenfor Bodø og det er en to-dagers kjøretur fra Røros, og for meg er ikke fly aktuelt. Flyplasser er ikke spesielt ME-vennlig, samt flyskrekk fører til stress, som igjen forverrer formen. Så det ble bil! Men det at jeg tok det med ro frem mot sommeren, gav resultater. Jeg kom meg nemlig til Bodø og Kjerringøy og fikk årets høydepunkt der. Å få være med på bryllup, samt å få se Bodø og alle de stedene jeg var så mye da jeg var liten, var bare helt magisk! Det krevde ufattelig mye, og jeg ble dårlig i etterkant, men det er sjelden noe er så verdt forverring som den turen der. Det var også den første ordentlige ferien kun jeg og Håkon har hatt sammen etter at vi ble kjærester for 5 år siden. Det ga definitivt mersmak og jeg kunne ønske jeg klarte mye mer av det. Forhåpentligvis i fremtiden, og nå fikk vi jo se at med tilpasning, så er slike turer mulig innimellom <3

Flytting

Like etter at vi kommer tilbake, begynner flytteprosessen. Heldigvis fikk vi mye hjelp, og alt jeg trengte å gjøre, var å passe på hundene. Og det var vel egentlig det jeg klarte å gjøre også. Helt ærlig var jeg fremdeles ganske tåkelagt etter Bodøturen og husker veldig lite av selve flyttingen. Men jeg glemmer ikke hvor godt det var å få noe eget! Vi har alltid bodd i små leiligheter, og nå hadde vi plutselig all verdens plass! Huset er vel og merke et oppussingsobjekt, noe vi må ta over tid. Ingenting som må gjøres umiddelbart, og jeg har selv lært å sette pris på strietapeten på stuen - inntil videre, og selv om jeg gleder meg til den er dekket med ny veggpanel.

26167744_10154912026347001_777887485743609094_n.jpg

Næringsdrikker og dårlig form

Siste halvåret har vel og merke vært veldig tøft. Formen blir alltid dårligere på høsten og vinteren og smertene blir sterkere. Sammen med de, kommer søvnproblemene enda tydeligere frem også. Ikke spør hvorfor, men høytrykk og lavtrykk virker til å ha noe å si.

Jeg har nettopp kjøpt næringsdrikker fordi jeg ikke er i form til å lage meg alle måltider selv, og for at Håkon skal slippe å bekymre seg ihjel om jeg får i meg mat mens han er på jobb, eller ikke ,så var dette nødvendig. Ikke bare derfor, selvfølgelig. Kroppen min trenger definitivt trenger å få i seg mer næring. Ingen vits å sitte på gjerdet å gå ned enda mer i vekt. Jeg føler allerede at jeg er for tynn. 

Så må vi ikke glemme Trondheimsweekenden jeg egentlig var for dårlig til og kun satt på hotellrommet hele helgen, haha. Men utsikten var upåklagelig og det var godt å være dårlig et annet sted enn hjemme, hvis det gir mening. Bare det å se noe annet, kjøreturen dit og å være i en annen setting med Håkon var utrolig koselig, til tross for symptomer.

23561629_298021134030959_3975577442817976550_n.jpg

Antologiutgivelse

Men nå må vi ikke glemme min første ordentlige skriveprestasjon! Jeg klarte jo nemlig å få med en liten novelle i Skriveakademiets antologi, "Tar du imot - Tekster om håp". Det var utrolig stort og har gitt meg masse motivasjon til å fortsette skrivingen. Det har også gjort at jeg tør å ta skrivingen mer seriøst! Det var et puff jeg trengte nå.

23472732_10154817199307001_9207473789627322698_n.jpg

Barnet i meg

Jeg er også veldig lydømfintlig og trenger mye hvile. Det skal ikke så mye til før jeg får forverring. Det er så utrolig synd, for jeg ELSKER denne tiden på året. Jeg blir som et barn når det kommer til snø og kan godt ake, base i snøen, snøbade, gå på ski og i det hele tatt. Jeg savner slike ting helt ekstremt og det er så mye jeg ønsker å gjøre. Jeg er egentlig ekstremt barnslig! Elsker å le, tulle og gjøre teite ting som krever masse energi. Men sykdommen tvinger meg til å oppføre meg som en voksen, haha! Jeg setter alltid helsen høyere enn noe annet, så det blir lite barnslig tull de siste fem vintrene. Det er så viktig for meg at kroppen blir godt tatt vare på, foran alt. Slik at jeg kanskje en dag kan gjøre alle disse tingene igjen, i full skala!

BliMEd!

Det må jo også sies. Jeg var så heldig å få bli med i snap-kollektivet BliMEd. Det var også et stort høydepunkt. Bare den gleden over å få ta del i noe større og være med å spre kunnskap og forståelse om ME - Noe som SÅRT trengs. Så folk får se hvordan det er bak fasaden. Bak den tilsynelatende "friske" ME-syke folk møter ute på kafé eller i en annen setting. Snapchat er jo en PERFEKT arena for å vise livet hjemme! Det er en arena hvor man kan dele sekund for sekund.  Søk på: bli_med eller bruk snapcoden:

25299287_10154887471812001_7778937380705485185_n.jpg

Det har også gjort at jeg prøver å være mer aktiv på min egen snapchat for å prøve å dele hverdagen med ME der også. Så legg meg gjerne til på min private også. Søk på: jennycnyborg eller bruk snapcoden:

26057672_10154910651212001_1288202536_n.jpg

Gleder må få være gleder, og sorger må få være sorger

Det er vanskelig for meg å si om det har vært et godt eller vondt år. For det har vært ytterpunkter deluxe gjennom alt som har skjedd. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke om alt på bloggen siden mye ikke direkte angår meg. De positive tingene har vært utrolig positive, og de vonde tingene har vært veldig vonde. Men til syvende og sist veier jeg ikke år mot år. Det er nemlig slik at livet består av gleder og sorger. De store gledene blir ikke nøytalisert av de store sorgene det året, slik man ofte kan tenke. Gledene skal få stå alene, som gleder, og sorger, alene, som sorger uten at man mikser alt sammen og ender opp med en nøytral masse! Livet er nemlig ingen nøytral masse. Det består mye av ytterpunkter. Jeg tenker slik: Hadde det ikke vært for det vonde, så hadde heller ikke det gode føltes så utrolig godt!

Pushe på!

Jeg har, i år igjen, prøvd å late som jeg er frisk. Ved å gå en tur oppover Hummelfjell som en "treningsøkt" for så å få en kjempesmell (se bildet under fra den dagen. SÅÅ sprek!). Det kan vel regnes som det dummeste jeg har gjort i år, selv om det var grisedeilig (de første fem meterne. Etter det var det et helvete! Men jeg pushet meg gjennom det, for det er mulig selv med ME, til en viss grad. (Og gikk på en KJEMPESMELL på grunn av det, haha!)). Jeg har sett på studier i håp om at jeg i løpet av nær fremtid skal klare å studere igjen, noe jeg VET ikke er realistisk. Særlig når jeg nå har fått klarsignal for å begynne prosessen med å søke ufør. Optimisten i meg er ekstremt optimistisk! Jeg prøver å tenke at det ikke er spikeren i kisten for arbeidslivet. At jeg bare trenger en god del mer tid på å bli bedre. Jeg kommer i alle fall ikke nøle med å studere igjen eller jobbe hvis jeg en dag blir frisk nok til det. 

Jeg har gjort mange dumme valg som har gjort meg dårligere, men jeg har også gjort mange gode vurderinger for kropp og sinn og funnet en balanse som gjør at jeg i alle fall har det bra, til tross for alt jeg egentlig ønsker å gjøre. Og jeg har funnet mange ting jeg klarer å gjøre, på mitt funksjonsnivå, og er stolt av det. Jeg har satt meg nye mål, funnet nye hobbyer. Jeg har fått flere smilerynker enn bekymringsrynker. Jeg har blitt enda sterkere i meg selv og har tatt et oppgjør med fortiden på en sunn og forfriskende måte. Ja, det er utrolig mye jeg har gjort som er utrolig bra. Det er det jeg velger å fokusere på, for uten motgangen, sorgen eller smerten, hadde jeg aldri i verden utviklet meg så raskt som jeg har gjort i år.

21616324_10154694263142001_7751570255685284613_n (1).jpg

2018

2018 vil bli preget av det at jeg nå må søke ufør. Det vil helt sikkert bli et jo-jo år det også, slik som alle andre år, men det er helt greit det også! For det betyr jo at man har store gleder også! Jeg har ingen forventninger til det nye året. Bare forhåpninger. Her går livet dag for dag, time for time og minutt for minutt.  

Godt nyttår, alle sammen!

 

- Jenny Cornelia