Skriveskadet?

34984966_10155268920497001_5467692761664716800_n.jpg

Jeg hadde bestemt meg for å nå 80 000 ord i løpet av Juni og jeg ligger allerede langt bak skjema. Grunnen er rett og slett at håndleddene mine har blitt en real pest og en plage. Med andre ord veldig vonde. Og de blir verre av å skrive. Jeg har lært meg å leve med kronisk sykdom, men kronisk syke ledd? Og da særlig håndledd som jeg bruker til det jeg elsker mest her i verden - skriving? Det må jeg helt ærlig si at jeg ikke vet om jeg noen gang vil akseptere. I alle fall ikke hvis det skulle hindre meg fra å skrive. Det ene håndleddet har vært smertefullt i to år, men ikke så ille at det ikke har gått an å overse ved å unngå å gjøre diverse ting som trigger at det blir verre. Men nå er altså begge vonde.

Det er muligens en kombinasjon av flere faktorer som gjør at de har begynt å verke: 

  1. Mye skriving
  2. Hagearbeid/Luking
  3. Mulig leddsykdom/bindevevssykdom

Men nå er jeg altså på 52 000 ord. Det er jeg veldig fornøyd med, til tross! Men på grunn av håndleddene, har det begynt å gå veldig tregt. I dette øyeblikk sitter jeg med støttebandasjer med skinne på begge håndledd. Nå må jeg bare tvinge meg selv til å lære touch-metoden, he-he. Det vil forenkle alt veeeldig hvis skriving med støttebandasjer blir min "nye greie".

Men på den positive siden: Jeg har skrevet over 50 000 ord uten å få en eneste skrivesperre! Jeg holder jo på med førsteutkastet, og nå er det viktigst å bare få storyen ned på papiret. Har blitt godt kjent med karakterene og universet jeg bygger, så er glad for at jeg ikke ble katastrofalt detaljstyrt før jeg begynte. Det får jeg heller bli i en senere fase.

Men merker hvor viktig skrivingen er for meg etter noen dager uten på grunn av håndleddene. At de fungerer er alfa omega og skrivingen er viktig for mestringsfølelsen min med tanke på sykdom også. Jeg - kan - ikke - ødelegge - håndleddene - mine - såpass - mye - at - jeg - ikke - kan - skriveee! Så nå må jeg bare finne en balanse som gjør at håndleddene ikke blir verre, men at skrivingen av likevel går fremover. Skal snart til legen og håper på en ordentlig utredning på leddproblemene mine. Det vil definitivt hjelpe å finne ut hva som er galt. Krysser fingrene for at det er noe som kan behandles og som kan bli bedre!

- Jenny Cornelia