Velkommen!

Grunnen til at jeg opprettet denne bloggen, var mitt brennende ønske om å dele hvordan det er å leve som kronisk syk. Nå har jeg vært syk veldig lenge. Mye har forandret seg. Jeg har rukket å bli 5 år eldre. Jeg har gått fra å være alvorlig syk til å bli bedre, men ikke bra nok til et normalt liv. Jeg har fått nye hobbyer, nye drømmer, selv om de gamle drømmene fremdeles består. Blant annet mitt sterke ønske om å hjelpe andre. Min kjærlighet til skogen og naturen, som jeg dessverre får oppleve altfor sjelden. Mitt behov for at det skal skje ting. At livet skal gå fremover og at jeg skal utvikle meg som menneske. 

16729368_10154129341712001_5951373180741635034_n.jpg

Jeg er så heldig at jeg har en fantastisk samboer og to flotte hunder som gjør at jeg smiler hver dag. 

Etter at jeg fikk ME, begynte jeg ganske raskt å skrive. Både om det å leve med ME, men også å drømme meg bort i fantasiens verden. For i en slik verden, får nemlig ikke sykdommen begrenset meg. Der er alt det umulige mulig. I tillegg begynte jeg med digital tegning i 2016 og det er nok en hobby som lar meg utvikle og uttrykke meg kreativt. 

En dag håper jeg å bli frisk igjen. Gjøre alt jeg gjorde før jeg ble syk. Slå sammen den Jenny-en jeg var før jeg ble syk, med den Jenny-en jeg er nå. Hun har nemlig tilegnet seg mange gode kvaliteter. Slik helsen er nå, så ser det ikke ut som at tilfriskning er noe som vil skje på en stund, men jeg gir ikke opp håpet om at det kommer en kur en dag, eller at jeg finner en vei til bedring selv. Men jeg har lært meg å ha det bra til tross. Funnet en viss balanse mellom aktivitet og hvile, slik at jeg klarer meg som best jeg kan i hverdagen. ME'en setter uhorvelig mye begrensninger, men jeg har klart å finne muligheter blant begrensningene også, og jeg ønsker å dele litt av dette med dere.

Dere kan følge min reise her på bloggen! Og få oppdateringer når det kommer nye innlegg på facebooksiden til bloggen min.

- Jenny 


At some point after diagnosis, in our cycle of grief, we stop looking for a cure and begin advocate for being “as well as possible” - for as long as possible. It stops being about delaying life until we are cured, but enjoying the moment.
— Lisa Copen

Målet med bloggen

 

  • Dele hverdagen som kronisk syk.
  • Inspirere ME-syke til å finne lyspunktene.
  • Vise hvordan jeg har funnet muligheter blant begrensningene.
  • Vise at du med kronisk sykdom ikke er alene.

 

  • Dele de rå tankene og følelsene om hvordan livet er som syk.
  • Gi friske et innblikk i hverdagen med utfordringer som er vanskelige å forstå med mindre man har dem selv.
  • Vise at det er mulig å ha det bra, til tross for sykdom, og at det er helt lov å ikke alltid ha det bra heller.